Apua Haitille ry

Apua Haitille ry:n tavoitteena on rahoittaa haitilaisille maanjäristyksessä kotinsa menettäneille perheille pysyvät asunnot joko uudisrakentamalla tai korjaamalla vaurioituneita koteja. Maanjäristyksen uhreja ja kotinsa menettäneitä perheitä pyritään auttamaan myös muilla tavoin, esimerkiksi työllistämällä ja kouluttamalla heitä sekä lisäämällä Suomessa tietoisuutta Haitin tilanteesta.

Apua Haitille -yhdistys perustettiin vuonna 2010.

Suomessa kauttamme ovat haitilaisten tukemiseen osallistuneet useat eri seurakunnat, järjestöt, yritykset ja yksityishenkilöt, esimerkiksi Suomen Lions Club, Lempäälän seurakunta, Kangasalan seurakunta ja Kangasalan seurakunta sekä Pirkkalan kristityt yhdessä -yhdistys.

Haitilla toimimme yhteistyössä paikallisten tahojen kanssa. Pääyhteistyökumppanimme on YWAM Haiti, Haitin Missionuoret, joka organisoi rakennus- ja avustusprojektit St.Marcissa. Lisäksi koteja on rakennettu ja korjattu Montrouiksessa ja pääkaupungissa Port-Au-Princessa. Pyrimme auttamaan paikallisia ihmisiä työllistymään ja tuemme heitä heidän omasta aloitteestaan syntyneissä projekteissa esim. hankkimalla helle vuohia. Näin aktivoimme paikallisia ihmisiä oman elämänsä hallinassa ja osallistumme samalla yhteiskunnan rakentamiseen. Auttamiskohteet ovat hyvin konkreettisia ja yhdistys pystyy antamaan avunsaajista tiedot ja kuvat. Suorat kontaktit luotettavien haitilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa varmistavat avun perille menemisen sitä tarvitseville.

Katso myös tiedot kohteistamme sivulta Avustuskohteet.

 

Video kotien rakentamisesta

Julkaistu 27.11.2015

Katso video kotien rakentamisesta. Yhteistyökumppanimme, kansainvälinen lähetysjärjestö Youth With A Mission – YWAM Haiti, toteuttaa kotien rakentamisen. Kodit ovat pieniä paritaloja kooltaan 48 m2. Rakennettava talomalli on kestänyt maanjäristyksiä, mm. tammikuun 2010 järistyksen, ja myrskyjä. Kodin seinät on tehty harkoista ja vahvistettu raudoitetuilla betonipilareilla. Ovet, ikkunaluukut ja kattotuolit tehdään painekyllästetystä puusta termiittituhojen välttämiseksi. Katto on korroosion kestävää galvanoitua peltiä.